top of page

Dag Twee nL

Gisteren was het prachtig weer en de terrassen mochten weer open. Er werd massaal gebruik van gemaakt, en mensen genoten. We hebben na elf weken weer een beetje van onze vrijheid terug, dat was het gedeelde gevoel. Ondernemers opgelucht natuurlijk, en dat is begrijpelijk.


Het lijkt erop dat al dat terrasbezoek meestal volgens de tijdelijke Corona-regels is verlopen. Veel incidenten hebben zich niet voorgedaan voor zover ik weet. Het was wel opmerkelijk dat horecapersoneel, gewapend met meetlat, afzetlint en triageprotocol probeerden alles volgens de RIVM-richtlijnen te laten verlopen, terwijl op De Dam een nogal grote demonstratie aan de gang was, waar diezelfde regels uiteraard niet konden worden gehandhaafd. De demonstranten waren zich daar wel van bewust en deden hun best, mondkapjes op en zo. Bij ons in de steeg begon in een klein café een vermoedelijk doorgesnoven volkje al om 12 uur staand met bierzuipen. Ze namen de volle breedte van de steeg in beslag. Het zuipen culmineerde in veel dom geschreeuw en gelal en nog meer zuipen, en mondde uit in een heuse knokpartij waarbij fysiek contact niet werd geschuwd. Ik geloof niet dat deze lieden zich een seconde rekenschap gave de RIVM-regels, en het personeel stak geen poot uit. Laten we het erop houden dat het de Dag Eén na Lockdown was. Een probeersel, het is wennen, de kat uit boom kijken. Vandaag is het Dag Twee na Lockdown. De terrassen zijn open, het is prachtig weer, warm en zonnig.


Het nog lang niet wat het is geweest, maar het brengt weer een beetje levendigheid en kleur in de stad, want die totaal verlaten straten en pleinen hadden we ook wel weer gezien. Maar mogen God en Corona verhoeden dat de gekte in de stad ooit weer op precoronaal niveau komt. Daar drinken we op!34 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page