top of page

Meeuwen

Straten, pleinen en grachten liggen er al weken verlaten bij. Althans, er zijn minder mensen. Andere dieren grijpen hun kans en maken gebruik van de vrijgekomen ruimte.

Eenden scharrelen doodgemoedereerd door vroeger drukke winkelstraten. Futen voeren in vol ornaat hun baltsritueel uit. Ik zie en hoor meer eksters dan ooit. Talloze duiven deden zich tot gisteren dagelijks te goed aan de zaadjes van de iep bij ons voor de deur. De harde wind van gisteren heeft de zaadjes uit de bomen geblazen. Zij moeten op zoek naar ander voedsel, en dat zal niet meevallen nu ze niet meer op de Dam worden gevoerd.


Het valt wel op dat er de laatste weken minder eenden en koeten in de gracht zwemmen. Dat komt denk ik door de meeuwen. Meeuwen, ook grotere soorten zoals Kleine Mantelmeeuw en de Zilvermeeuw, zijn massaal de stad in getrokken. Mooie vogels, meeuwen, geweldige vliegers, maar ook meedogenloze jagers en voor niets en niemand bang. Ze lijken een beetje kwaaiig neer te kijken op het gemene volk.


De stad is nu hun jachtgebied. Vrienden van mij hebben met eigen ogen gezien hoe meeuwen kuikens van eenden en koetjes te grazen namen.


15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page